Kerst Take Away Oisterwijk

Dank voor de vele bestellingen van onze Kerst take away 2020. Het was een enorm succes!

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en gelukkig 2021 en hopelijk mogen we jullie weer snel begroeten bij Klein Speik.

Hieronder nog even de afhaal en bezorgtijden van onze take away & delivery. Ook staat hieronder de beschrijving van de gerechten.

24 december tussen 10.00 uur en 15.00 uur
25 december tussen 09.00 uur en 11.30 uur
26 december tussen 09.00 uur en 11.30 uur

 

Kerst 2020
Deze kerst is anders dan anders...
Dit jaar gaan we voor thuisbereiding!
We helpen U op weg om de kok in U naar boven te halen.
Om goed van start te gaan zet U de volgende dingen klaar:
-Zet de oven op 180 graden (hete lucht)
-Grote pan met heet water op een laag pitje (niet laten koken)
-Snijplank met scherp mes
-Koekenpan
-Steelpan
-Eet- en koffielepels
-Theedoek
-Ovenwant/pannenlap
-Schaar
-Peper en zout
-Ovenschaal of ovenbestendig plaatje
-Spatel/taartschep
-Bakpapier
-Boter
-Het mooiste servies uit de kast
-Glaasje wijn (lekker voor tussendoor)
-Team De Rosier vindt het leuk om Uw kookkunsten terug te zien op social media.
Maak dus vooral foto’s en deel dit met ons!
Tips van onze koks:
-Om de slamix nog lekkerder te maken kunt U deze vooraf in een kom aanmaken met olijfolie
en wat peper en zout.
-Voor de warme gerechten kunt U de borden kort in de oven schuiven. Zo blijft het gerecht warm.
- Bij ieder hoofgerecht (ook bij de kindermenu’s) zit een aardappel/groente garnituur.
Schuif dit aluminium bakje met folie erop! in de oven voordat U aan de hoofgerechten begint.
Dit heeft zeker 15 minuten nodig om
warm te worden dus houd hier rekening mee.
-Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn voor bereiding en/of afwerking

Voorgerechten
Rouleau van hoender
In de box:
-Rouleau
-Preiselbeeren
-Crème van pastinaak
-Portsiroop
-Dadels, cherrytomaat en slamix voor garnering
Pak een bord en lepel de pastinaak crème uit het bakje. Tik deze op het midden van het bord en trek met de
bolle kant van de lepel een mooie streep. Snijd de rouleau in 3 gelijke plakken.
Leg hier de rouleau dakpansgewijs op. Verdeel de preiselbeeren rondom de rouleau. Laat de Portsiroop van de
lepel lopen en beweeg over de rouleau. Garneer het geheel af met de dadels en cherrytomaat en geef het nog
wat kleur met de slamix.

Carpaccio
In de box:
-Carpaccio
-Mix van pitten en spekjes
-Truffelmayonaise
-Parmezaanse kaas
-Sla mix
Neem een groot plat bord. Haal de folie van de carpaccio en draai deze om op z’n kop op het bord zodat je de
kartonnen bodem gemakkelijk kan verwijderen. Verwijder ook de folie. Peper en zout naar wens. Beweeg de
truffelmayo met een lepel over de carpaccio. Strooi de pittenmix hier overheen. Doe hetzelfde met de
Parmezaanse kaas en garneer het af met de sla mix.

Gemarineerde zalm
In de box:
-Roosjes gemarineerde zalm
-Ui chutney
-Limoenmayonaise
-Brioche toast
-Sla mix
Verdeel de roosjes zalm op een bord. Met een koffielepeltje kun je de limoenmayo naast de zalm leggen en trek
met de bolle kant een streep. Verdeel de uienchutney naar eigen inzicht.
Leg het briochebrood even in een hete pan of in de oven totdat het warm aanvoelt. (brood is al afgebakken,
lekker makkelijk) Garneer het af met de slamix en leg als finishing touch het warme brioche brood boven op
het gerecht.

Gevulde portobello
In de box:
-Gevulde portobello
-Geitenkaas
-Honing tijmsaus
-Uien chutney
-Aceto balsamico crème
-Cherry tomaat
-Sla mix
Als het goed is, is de oven al warm!
Leg de gevulde portobello met de open kant naar boven en leg hierop de geitenkaas in een ovenschaal of op een
plaatje. Schuif het in het midden van de oven (ca. 8 tot 10 minuten). Houd hierbij de geitenkaas in de gaten! Als
deze ’n beetje wegloopt en licht kleurt is het klaar.
Maak een bedje van de sla mix en leg hierop de portobello. Garneer rondom met de honing tijmsaus en maak
het leuk af met de uienchutney en de cherrytomaat.

Soepen (voor- of tussengerecht)

Dit is de makkelijke ronde!
Verwarm de soep al roerend in een pannetje. Let op: laat deze niet doorkoken, dat deden onze koks al voor U.

Hoofdgerechten
Heilbot
In de box:
-Heilbotfilet
-Witlof, cherrytomaat
-Duxelles van paddenstoel
-Botersaus

Zorg dat je een pan hebt met warm water. Leg hierin het gesloten zakje met de saus.
Snijd de witlof in grove stukken. Haal het bittere stuk eruit (dit is de onderste harde kern).
Neem een koekenpan en doe hierin wat (room)boter. Zet deze op middelhoog vuur en laat de boter smelten
totdat deze lichtbruin is. Doe hierin de witlof en laat deze bakken totdat deze wat zachter wordt. Haal de witlof
eruit en doe deze in de ovenschaal.
Doe nog wat boter in dezelfde pan, (scheelt afwas!) en leg de heilbot erin wanneer de boter lichtbruin is. Let
op: de heilbot heeft ‘witte strepen’. Deze strepen moet U zien als U deze in de pan legt. Laat deze rustig 3 tot 4
minuten bakken. Een beetje peper en zout is lekker!
Haal de vis uit de pan en leg deze met de ongebakken kant op de witlof in de ovenschaal.
Smeer het in met de duxelles van paddenstoel. Leg hierop ook de cherrytomaat.
Schuif het in het midden van de voorverwarmde oven en laat deze 8 tot 10 minuten het werk doen.
Tijd voor een slokje wijn!
Leg het geheel op een bord. Gebruik hiervoor een platte spatel/taartschep, gebruik Uw fantasie maar wees
voorzichtig, de vis kan snel ‘breken’. Haal het zakje saus uit het water en droog het even af. (pas op, heet!)
Knip het zakje van de saus open en dresseer het rondom de vis.

Wild duo
In de box:
-Ree peper
-Hertenbiefstuk
-Stoofpeer
-Rode kool
-Wildjus

De gesloten zakjes met ree peper, rode kool en de wildjus kunt U in de pan leggen. Hier heeft U even geen
omkijken naar.
Neem een koekenpan en doe hierin de boter. Verhit deze op middelhoog tot hoog vuur.
Laat de boter lekker bruin worden. Leg de hertenbiefstuk voorzichtig in de pan. Schroei beide kanten dicht.
Doe de biefstuk in een ovenschaal en plaats hierbij ook het stoofpeertje. Een beetje peper en zout op het vlees
maakt het af. Schuif de biefstuk in de oven. (maximaal 4 minuten voor medium).
Haal de zakjes uit het water (even afdrogen en wees voorzichtig) en leg de ree peper en de rode kool op het
bord zoals op de foto. Laat de jus nog even in het zakje.
Neem de biefstuk uit de oven en leg deze op het bord erbij.
Garneer met de saus en leuk het op met de saus en de stoofpeer.
Ziet Uw bord er ook zo uit als op de foto? Goed bezig!

Truffelrisotto
In de box:
-Truffelrisotto
-Parmezaanse kaas
-Courgette
-Cherrytomaat
-Crème fraiche
Zorg dat U een pan hebt met warm water. Leg hierin het gesloten zakje risotto.
Neem een grote koekenpan en smelt hierin wat boter. Bak de courgette licht aan totdat deze een beetje zacht is.
Wanneer de risotto warm is, knip het zakje open (let op, heet!) en voeg deze toe aan de courgette in de
koekenpan. Voeg de crème fraiche al roerend toe en laat deze verwarmen.
Doe de helft van de Parmezaanse kaas erbij en laat deze smelten.
Als alles goed warm is, gebruikt U bij voorkeur een diep bord en schep hierin de risotto.
Bestrooi het met de overgebleven Parmezaanse kaas en maak het af met de cherrytomaat.

Varkens ribroast
In de box:
-Ribroast
-Bospeen
-Honing tijmsaus
-Cherrytomaatjes

Zorg dat U een pan hebt met warm water. Doe hier het gesloten zakje honing tijmsaus in.
Neem een ruime koekenpan en doe hierin de boter. Verhit deze op middelhoog vuur.
Bak de ribroast vervolgens op beide kanten circa 2/3 minuten goudbruin
Leg de bospeentjes en cherrytomaat op een ovenschaal/plaat en leg vervolgens de ribroast hier op.
Gebruik nu wat peper en zout naar smaak en schuif het in de voorverwarmde oven voor circa 10/12 minuten.
Let erop dat het vlees gaar is.
Leg het vlees op een snijplank en snij er schuine plakken van.
Leg de bospeentjes en cherrytomaat in het midden van het bord en vervolgens de plakken vlees.
Probeer in de hoogte te werken zoals op de foto.
Haal het zakje saus uit het water en droog deze even af met een doek. Pas op heet!
Knip deze vervolgens open en dresseer het over het vlees.

Nagerechten
Kaasdessert
In de box:
-3 soorten kaas
-Vijgenbrood
-Appelstroop
-Gemberblokjes
-Walnoten

Verdeel de kazen op een plankje of een bordje.
Leg het vijgenbrood tegen de kazen aan.
Strooi de walnoten over de kazen. Gebruik een lepel om de gemberblokjes en de appelstroop op het
plankje/bordje erbij te leggen.

Chocolade moulleux
In de box:
-Chocolade moulleux(taartje)
-Saus van rood fruit
-Poedersuiker
Als het goed is heeft U de oven al voorverwarmd op 180 graden.
Smeer wat boter op een ovenplaatje of gebruik bakpapier en leg hierop het taartje.
Schuif deze in het midden van de oven en verwarm de moulleux circa 8 minuten.
Als het taartje warm is, haal deze uit de oven en leg het in het midden van het bord.
Maak met gebruik van een theelepel stipjes rondom het taartje en gebruik de bolle kant van het lepeltje om het
uit te smeren.(zie foto.)
Strooi hierna met behulp van een lepel de poedersuiker over het gehele bord.

Apfelstrudel
In de box:
-Apfelstrudel
-Vanillesaus
-Poedersuiker
Als het goed is heeft U de oven al voorverwarmd op 180 graden.
Smeer wat boter op een ovenplaatje of gebruik bakpapier en leg hierop de apfelstrudel.
Schuif deze in het midden van de oven en verwarm de apfelstrudel circa 10 minuten.
Indien U de vanillesaus warm wilt hebben (koud kan ook), verwarm deze dan in een pannetje op laag vuur.
Als de apfelstrudel warm is, haal deze uit de oven en leg deze in het midden van het bord.
Dresseer met een lepel de vanille saus over de apfelstrudel en maak het af met de poedersuiker.

Cheesecake
In de box:
-Cheesecake
-Saus van blauwe bessen
Voor Uw gemak is de cheesecake al kant-en-klaar.
Gebruik een spatel/taartschep om deze voorzichtig op een bord te leggen.
Gebruik een lepel om de saus over de cheesecake te besprenkelen.

Eet smakelijk en geniet met vrienden/familie van het kerstdiner en van elkaar.
Team Dinercafé De Rosier wenst iedereen Fijne Feestdagen!

Kindermenu
Kleine carpaccio
Deze heeft dezelfde bereiding nodig als het voorgerecht van het menu.
Tomatensoep
Alleen even verwarmen.
****
Biefstukje
Even om en om bakken in de pan in wat boter. Ook hier de garnituur op tijd in de oven schuiven.
Zeker 15 minuten.

Poffertjes
Paar minuutjes in de reeds voorverwarmde oven zetten.
Achteraf bestrooien met lekker veel poedersuiker; Het lijkt wel sneeuw!
Pasta bolognaise
Schuif het geheel met dekseltje! in de oven voor ca. 12 minuten.
Leg alles op een mooi kerst bord.
Zalm
Zet het gehele bakje voor ca. 15 minuten in de oven.
****
IJsbeker
Alleen maar lekker smullen!
Chocolade moulleux
Zie de omschrijving bij de nagerechten